fredag 18 januari 2013

Veckobrev v.4

Hej!

Först och främst måste jag informera er om att tryckfelsnisse har varit framme igen (spelar tydligen ingen roll hur många gånger man läser igenom ett papper). Jo rätt information är att nationella proven är melllan v.11-20. I terminsbrevet står det v 11-17.

Nästa vecka är också en "vanlig" jobbarvecka utan schemabrytande aktiviteter.

Svenska: Vi fortsätter att jobba mycket med berättelser. Eleverna ska bland annat få i uppgift att skriva en berättelse om sig själva. Vi övar också på talstreck i skrivande text. Vi skriver och övar sj-ljudet med sch och ch. Det är boklån.

Matematik: Vi repeterar hur man räknar ut omkrets och area. Vi övar också på att skriva räknesagor, som vi sedan dramatiserar och spelar upp för varandra.

Bild: Vi ska börja ett tema på bilden gällande reklam. Vi kommer granska olika reklamfilmer och prata om hur man gör bra eller dålig reklam.

No/So: Förra veckan jobbade vi med olika material och nu ska vi fortsätta med detta men med fokus på sortering av sopor (detta hade vi som ett längre arbetsområde i 2:an så därför blir det mest repetition). På torsdag går vi på tipspromenad som avslutar arbetet med material.
Eleverna ska få göra ett faktablad om en valfri religion. Vi ser också en kort film som handlar om barn med olika religioner.

Engelska: Vi fortsätter att jobba med animals.

Under nästa vecka ska vi också börja jobba med filmskapande och första steget är att skriva en berättelse. Berättelsen ska vi jobba med fram till sportlovet. Det kommer bli superkul att göra film!

Det är Tuwa och Maja som ansvarar för fredagskul nästa vecka.

LÄXOR:
Svenska till torsdag: Läsa kap 2 i Hotellgranen S.20-28 (Vi har läst 20-24 i skolan).
Matte till fredag: Talmönster + ett mystiskt kvitto.
Engelska: Glosor på djur. Förhör på fredag. Eleverna har fått välja ut 5 egna ord att ha som glosor.  

En sak till! Nu gäller hjälmkrav för alla som ska åka i pulkabacken. Det är alldeles för isigt så därför har vi infört den här reglen. Om ni har hemma så tag gärna med er då vi har brist på hjälmar på skolan. Vi måste ju vara rädda om knoppen!

Kram Anna

1 kommentar: