fredag 1 februari 2013

Veckobrev v. 6

Hej på er!

Veckan har som vanligt rusat fram. Några i klassen har varit sjuka så det är tråkigt. Det går tyvärr maginfluensa och förkylning i alla klasser. Hoppas att det snart går över!

Svenska: Vi jobbar med ordklassen adjektiv. När vi skriver berättelser försöker vi få in många adjektiv som berikar texterna.
Att kunna plocka ut stödord från en text är en hjälp för att kunna återberätta muntligt men också skriftligt, därför ska vi öva på det nästa vecka. Det är boklån på tisdag!

Matematik: Eleverna jobbar på i deras matteböcker. På måndagen ska de få göra ett prov för årskurs 3. Senare under veckan ska vi träna extra på att avbilda (förminska och förstora).

Bild: Vi jobbar vidare med reklam och diskuterar om det finns tjej- och killreklamer.

NO: Temat med människans sinnen avslutas med att vi läser om synen och hörseln.

SO:  Tidigare i veckan pratade vi om forntiden och hur man läser en tidslinje. Vi pratade också lite kort om istiden. Nästa område blir stenåldern och den perioden ska vi jobba med i några veckor.

Tekniken: Eleverna ska få göra stenålders leksaker!

Engelska: Vi ser på The game och pratar om Wild animals in Sweden.

Idrott: Magnus är borta hela veckan. Johanna kommer ha gympan på tisdag och jag på torsdag. Det blir innegympa.

Fortsättningsvis så har vi fredagskul varannan vecka och varannan livskunskap. Nästa vecka är det dags för livskunskap och vi ska jobba i ett häfte som heter Min bok om vänskap.

Läxor:
* Läsa i Hotell Granen s.40-48, till torsdag. GLÖM INTE ATT TA MED BOKEN!!!
* Engelska - pets, till fredag.
* Alla har olika matteläxor, till fredag.

Då var det slut på veckan, det är dags för Fredagsmyyyyyyyys!
/Anna

2 kommentarer:

  1. Ordklasser är roligt och jag minns själv utan svårigheter att substantiv är ord som man kan sätta "jävel" efter, att adjektiv är ord som man kan sätta "skit" framför samt att verb är ord som man kan sätta "utav bara fan" efter. Exempelvis DATORjävel, skitSNYGG och SPRINGA utav bara fan. Sen är det ju viktigt att komma ihåg att man inte ska svära, men om man enbart tänker det i huvudet tycker jag att det är okej;) // Linus

    SvaraRadera
  2. hej klassen substantiv och adjektiv och verb är bäst men inte bättre är Anna!!!

    SvaraRadera