torsdag 8 maj 2014

Veckobrev v.20

Hej!

I veckan fick ni hem månadsbrevet, det ligger också på Infomentor. I utskicket kan ni läsa om aktiviteterna i maj och juni. I slutet av maj tänkte vi ha en brännbollskväll för föräldrar och elever (syskon också såklart). Det vore trevligt om ni kunde komma!

Länge sedan men nu kommer ett veckobrev för vecka 20. Nästa vecka är en "vanlig" vecka och vi ska hinna med en hel del. På måndag rättar jag nationellaprov därför kommer Lisa att vara i klassen istället för mig.

Svenska: Vi ska jobba lite extra med sj-ljudet den här veckan. Nu är det också dags för den näst sista uppgiften i skrivprojektet "Boken". Eleverna jobbar på fantastiskt bra med skrivningen.

Matematik: Vi kommer att jobba med geometri. På tisdag kommer vi att prata om ett nytt begrepp, nämligen vinklar. Rät vinkel, spetsig vinkel och trubbig vinkel. Det ska bli roligt att lära eleverna något helt nytt!

Engelska: Vi jobbar klart med forskningsprojektet om olika djur i USA. Sedan ska vi göra Round up 5 som fungerar som en repetition av kapitlet vi har jobbat med de senaste veckorna.

NO: På måndag går Lisa med klassen till skogen och de ska undersöka olika träd. Jag tror också att Lisa planerar lite lekar ute i skogen.

Bild: TAGNING! Vi jobbar med filmerna.

Musik: På musiken ska vi börja med att öva inför skolavslutningen, veckorna går snabbt nu så det är hög tid att börja öva.

LÄXOR:
*Engelskapappret till torsdag.
* Veckans ord tj-ljudet s.58-59 till fredag.
* Läsa Pojken och Tigern kap 15. Skriva en sammanfattning i läxboken med hjälp av stödorden, till fredag.

Tack o hej leverpastej!
/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar