onsdag 15 januari 2014

Veckobrev v.4

Hej!

Det var länge sen det kom ett veckobrev på bloggen. Det är flera föräldrar som har efterfrågat det och jag tycker att det är viktigt att ni får se vad vi gör i skolan.

Nu är terminen i fullgång och eleverna är så energiska och hungriga efter att lära. Det är underbart!

Svenska: Vi kommer att jobba med ordlistan. Vi kommer att träna på att slå upp ord och skriva dess förklaringar. Vi kommer att undersöka vad man kan få reda på i en ordlista samt hur man kan använda sig av ledord (de ord som står överst på varje uppslag).

Matematik: Vi kommer att jobba med sambandet mellan multiplikation och division.

NO: I biologin kommer vi att läsa om fåglar och vad man ska tänka på om man matar fåglar på vintern. I kemi kommer vi börja med ett nytt arbetsområde som handlar om syror och baser. 

Engelska: I torsdags och i fredags gjorde eleverna Round up 3 (utvärdering). Vi kommer att titta på utvärderingen och se vad respektive elev behöver träna mer på. Därefter är det dags för unit 4 och kapitlet som heter A sunny holiday.

Bild: Vi jobbar med filmprojektet.

SO: Eleverna jobbar med vikingatiden. De jobbar också med klimat och Sverige.


På onsdag 22/1 ska vi gå till Ekbacken och ha vinterlek med hela mellanstadiet. Barnen får ha med sig valfri grej att åka med men det är hjälmkrav. Så alla som har hjälm ska ta med sig den. De som inte har kommer att få låna från skolan. Om man vill får man ta med sig lite fika. 

LÄXOR
*Pojken och tigern. Kap 2 s.12-17 samt arbetsuppgift.
*Veckans ord s.34-45 Främmande ord.
*Mattehäftet s.14-15 (multiplikation) 

/Anna



 

1 kommentar: