onsdag 29 januari 2014

Veckobrev v.6

Hej svej!

Vad veckorna rusar fram. Nu är det bara 2 veckor kvar till sportlovet.

Svenska: Vi fortsätter med skrivprojektet "Boken". Barnen gillar det verkligen och jobbar på bra med uppgifterna. Vi kommer också att jobba med substantiv. Ett substantiv kan ha olika ordformer, som visar om det är en eller fler. Ex. en fisk, flera fiskar.

Matematik: Vi fortsätter med multiplikationstabellen och eleverna får välja två tabeller som de tränar extra på både hemma och i skolan. Vi kommer också att repetera lite kort vad decimaltal innebär.

Engelska: Vi kommer att börja med avsnitt 14 där eleverna får träna på vad olika klädesplagg heter på engelska. I den grammatiska delen kommer vi att fokusera på när det ska vara have got eller has got.
I have
you have
we have
they have

men

he has got
she has got
it has got.

NO: I biologin kommer eleverna få ett litet test på naturen i Staden. Förra veckan jobbade vi med att sammanfatta vad vi lärt oss om staden. I kemin kommer vi att fortsätta att ta reda på vad som är surt och vad som är basiskt.

SO: Här jobbar eleverna med landskapen och på tisdag v.7 har de prov på landskapen i Sverige.

Bild: Eleverna kommer att få veta mer om Salvador Dali och skapa ett konstverk med inspiration från surrealismen.

Läxor
Veckans ord, böjningsform 2
Pojken och tigern kap 4 + svara på frågorna till kapitlet.

På måndag får eleverna välja 2 tabeller i multiplikation som de får träna på både hemma och i skolan. Måndagen v.7 blir det test på de två tabellerna som respektive elev har valt.

Jag kan meddela redan nu, att på fredag v.7 ska klassen iväg till badet i Gusum. Vi kommer att åka på förmiddagen och äta lunch i Gusums matsal. Det ska bli roligt att åka iväg på en liten utflykt.

//Anna

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar