fredag 28 februari 2014

Veckobrev v.10

Hej svej!

Då var vi igång igen efter sportlovet. Kul! Idag har eleverna fått med sig ett nytt månadsbrev hem. Det nya månadsbrevet ligger också ute på Infomentor. Ni kan hämta era inloggningsuppgifter hos skolans administratör Rose-marie. Hon är här måndagar, torsdagar och fredagar.

Jag har även lagt ut tiderna för utvecklingssamtalen på Infomentor så det är bara att gå in och boka vilken tid som passar er bäst. Tiderna finns i kalendariet under de gröna stjärnorna (med start v.13).
Hoppas ni inte stöter på patrull utan att det blir lika smidigt för er som för mig.

Här kommer planeringen för nästa vecka:

Svenska: Vi jobbar med M-ljudet i svenskan. Nu är det också dags för uppgift 5 till skrivprojektet "Boken". Den här gången handlar det om att träna på att beskriva en plats.

Matematik: De flesta elever jobbar nu förfullt i det sista kapitlet i boken som handlar om multiplikation med högre tal. Eleverna kommer att få lära sig uppställning i multiplikation.

NO: Vi kommer att läsa om odlingslandskapet i Sverige. De flesta av odlingslanskapets växt- och djurarter lever i åkerkanter och skogsbryn. Vi kommer att läsa om vad en åkerholme är, bland annat.

Bild: Vi fortsätter med våra surrealistiska bilder. Månadens konstnär är Salavdor Dalí och det är därför vi jobbar med surrealismen just nu.

Engelska: Det är dags för nästa avsnitt som handlar om hemmet, "Make yourself at home". Eleverna kommer att lära sig namn på möbler och olika saker som man har i hemmet. Grammatiken som övas i det här kapitlet är There is     There are.

LÄXOR
* Engelskaläxa (prepositioner) till torsdag
* Veckans ord å ljudet s. 44-45 till fredag.
* Läsa kap 7 i Pojken och Tigern s.44-48, samt svara på frågorna till kapitlet i din skrivbok.

Hoppas ni får ett lyckat disco!
Kram fröken A
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar