fredag 7 mars 2014

Veckobrev v.11

Hej svej!

Vilka duktiga batterijägare vi har i klassen, nu har vi fått ihop en hel del batterier. Nästa torsdag ska vi ta reda på lite mer om batterier.

Det är toppen att så många av er föräldrar har bokat utvecklingssamtal via Infomentor. Den här terminen kommer inte år 4 att få skriftliga omdömen, mer information kommer om detta.

Här får ni nästa veckans planering:

Svenska: Vi kommer att jobba med verb. Ord som talar om vad någon gör eller vad som händer kallas verb. Vi kommer också att jobba med de tre formerna. Infinitiv - cykla, preterium - cyklade, supinum - cyklat. Just namnen på formerna är nytt för klassen. Vi fortsätter med skrivprojektet "Boken". Eleverna jobbar väldigt engagerat med boken och tycker det är kul.

Matematik: Förra veckan gick vi igenom hur man räknar multiplikation med uppställning. Den här veckan kommer vi att räkna multiplikation med uppställning där det blir en minnessiffra.

Eng: Vi fortsätter att jobba med ord för saker i hemmet.

SO: Vi kör på med vikingatiden.

NO: Vi kommer att läsa om växtätare nu när vi läser om öppna marker i biologin. Växtätare är ett djur som äter mat från växtriket. Vi kommer att göra en liten dramatisering i smågrupper som ska handla om olika djur som ska samsas om maten på savannen.

Bild: Vi satsar på att bli klara med bildmanuset till varje film.

LÄXOR
* SO - läxa till tisdag (eleverna fick med sig den hem i tisdags).
* Veckans ord s.46-47 ä-ljudet. Till fredag.
* Pojken och Tigern kap 8. Till fredag.

Enligt väderprognosen ska det bli riktigt vårväder i helgen. Jag hoppas att ni får chans att njuta av solens strålar. Ni kanske hittar några vårtecken?



/Anna
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar