fredag 21 mars 2014

Veckobrev v.13

Hej!

Idag har vi firat Pi-dagen. Dagen började med att 6:an berättade om vad pi är och vad man använder pi till. Vi på mellanstadiet delade upp oss i smågrupper och hade problemlösning. Sedan hade vi prisutdelning till vinnaren som kunde flest decimaler i Pi. Vi blev så imponerade. Joel i 5:an vann! Han kunde 74 decimaler. Flera fyror kämpade bra och jag tror de redan nu laddar för revansch nästa år när det är tävling igen. Efter prisutdelningen grillade vi pibröd, åt pikorv och piron. Vi avslutade dagen med att smågrupperna fick redovisa sina lösningar för varandra. Det blev en lyckad förmiddag!



Svenska: Vi fortsätter att jobba med att beskriva människor och saker. Vi jobbar också med skrivprojektet Boken.

Matematik: Vi jobbar på och tränar lite extra på multiplikation med uppställning där det blir fler minnessiffror att hålla reda på.

Engelska: Det är dags att summera vad vi lärt oss i unit 4 och därmed göra oss reda för unit 5 som är det näst sista kapitlet i engelskaboken. Kapitlet handlar om USA. Vilka djur det finns där och vad man kan göra i USA.

NO: Vi kommer att läsa om biogas och prata om vad begreppet "hållbar utveckling" innebär.
I batteriskolan den här veckan kommer vi att prata om olika slags batteri och hur de ser ut inuti. När vi gjort det är vi klara med uppdrag 1.

Bild: Vi jobbar med filmprojektet.

LÄXOR
* SO-prov på tisdag.
* Engelska My room. till torsdag.
* Pojken och tigern kap 10. Svara på frågorna i läxboken.

Nästa vecka börjar utvecklingssamtalen. Jag ser gärna att eleverna har med sig lappen om IUP (som ni fyller i hemma) några dagar innan utvecklingssamtalet. Tack på förhand!

Kram fröken A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar