fredag 28 mars 2014

Veckobrev v.14

Hej svej!

Nästa vecka är det mat & miljö vecka. Det kommer vara flera lokala råvaror i matsalen och vi kommer att prata om matens påverkan på miljön. Matsvinnet har mätts. I genomsnitt slänger vi 17 g/person och dag. Det innebär att vi slänger 350 kg/år. Ny mätning kommer att ske efter mat & miljö veckan. Målet är att vi inget ska slänga. Alla klasser kommer att ha olika aktiviteter under veckan. I vår klass kommer vi att prata om närproducerad mat, svältkastrofer i världen och flera saker som har med mat och miljö att göra. Kristofer på frita kommer att göra tunnbröd på murikan tillsammans med alla elever. På onsdag kommer hela skolan sjunga sånger tillsammans med temat mat. Det kommer bli en lärorik och kul vecka, tror jag!

Här kommer lite kort vad vi kommer jobba med under nästa vecka:

Svenska: Vi fortsätter med att träna på att beskriva människor och saker. Vi fortsätter också med boken uppgift 6 som handlar om att skriva nästa kapitel i boken. Efter att man har skrivit en kladd får en kompis läsa och ge respons.

Matematik: Vi kommer att prata om tid i matten. Det första kapitlet i 4b handlar om just tid. Vi repeterar om hur man avläser tid och räknar med tid.

NO: Nu har vi läst klart kapitlet om öppna marker. Eleverna kommer att få sitta i mindre grupper och svara på frågor tillsammans som testar deras kunskaper om kapitlet.

Engelska: Vi jobbar med kapitel 5. Eleverna får lära sig vad olika nationaliteter/språk heter på engelska och vad olika länder heter.

Bild: Vi fortsätter med vår bilduppgift som handlar om att rita gator och hus med inspiration från Sara Lundberg som är en känd barnboks illustratör.

LÄXOR:
* 2 valfria multiplikationstabeller. Test på torsdag!
* Läsa kapitel 11 i Pojken och Tigern och skriva en sammanfattning av kapitlet i sin läxbok (fredag).
* Veckans ord s.50-51. Dubbelteckning. Till fredag.

Tack till er alla som hjälper till med batterijakten. Nu ligger vi på plats 18! Heja, heja!

/Anna
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar